mail

office@it-azbuka.com

AppInventor

Trajanje: 12 nedelja (3 meseca)
Dinamika: 1.5h (dva školska časa) nedeljno
Uzrast: 11-14 godina
Preduslov: Poznavanje osnova blokovskog programiranja
Cena: 4.500 RSD mesečno (10% popusta za plaćanje kursa u celosti)
Sertifikat: Da, na kraju kursa

 

Da li ste nekad poželeli da sami napravite svoju aplikaciju za telefon? Uz pomoć alatke App Inventor, svako od nas može da napravi mobilnu aplikaciju za Android.

App Inventor za Android nudi priliku svima nama, bez obzira na programersko iskustvo, da učestvujemo u kreiranju mobilne tehnologije, umesto dosadašnjeg statusa pasivnog konzumenta. Umesto pisanja koda, uz pomoć ovog alata vizuelno projektujemo način na koji želimo da aplikacija izgleda i koristi blokove instrukcija kako bismo definisali funkcije aplikacije.

App Inventor se sastoji iz blokova programskih instrukcija za sve čemu Android telefon može da nam posluži – blokove za “programiranje”, skladištenje podatka, ponavljanje određenih radnji i izvođenje nekih radnji pod određenim uslovima.
Ako želimo da samostalno napravimo aplikaciju za Android, onda je IT azbuka pravo mesto za tebe. Svoja prva slova iz programiranja možemo naučiti sa našim iskusnim predavačima kroz tromesečni kurs. Pored gotovog proizvoda koji do kraja kursa kreiramo, stičemo osnovna znanja iz programiranja. Razvijamo apstraktni i logički način razmišljanja, upoznajemo se sa algoritamskim konceptima, upoznajemo radu u grafičkom okruženju, petlje, događaje i funkcionisanje uslovne logike.

 

Preduslovi

Dobra volja i želja za usvajanjem novih znanja i razvijanje kreativnosti, kao i poznavanje osnova blokovskog programiranja što se obrađuje kroz kurs AppInventor  jeste ono što predstavlja preduslov za kurs web programiranja.

 

Bezbednost na internetu

Pored navedenog, fokus IT azbuke jeste i na edukovanju dece na polju bezbednosti na internetu, odnosno sigurne upotrebe interneta, što ćemo realizovati kroz par časova i interaktivno učešće polaznika.

Čekamo te! Prijavi se!

Prijavi se!